Există multe tipuri diferite de medicamente ale tensiunii arteriale.

0
1184
Există multe tipuri diferite de medicamente ale tensiunii arteriale.

Prevenirea Tensiunii Arteriale Crescute. Trăind un stil de viață sănătos, poți ajuta la menținerea tensiunii arteriale într-o gamă sănătoasă. Prevenirea tensiunii arteriale crescute, care este, de asemenea, numit hipertensiune, poate reduce riscul de afecțiuni cardiace și accident vascular cerebral. Practica următoarele obiceiuri de viață sănătoase: Mănâncă o dietă sănătoasă.
Alegeți o masă sănătoasă și opțiuni de gustare pentru a vă ajuta să evitați tensiunea arterială ridicată și complicațiile sale. Asigurați-vă că pentru a mânca o mulțime de fructe și legume proaspete.

Discutați cu echipa de îngrijire a sănătății despre consumul de o varietate de alimente bogate în potasiu, fibre, și proteine și mai mici în sare (sodiu) și grăsimi saturate. Pentru multe persoane, efectuarea acestor modificări sănătoase poate ajuta la menținerea tensiunii arteriale scăzute și la protejarea împotriva bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral. Tabloul de bord (abordări dietetice pentru a opri hipertensiunea) consumul de icon planextern este un plan de dieta sanatoasa cu un record dovedit de a ajuta oamenii să scadă tensiunea arterială.

Medicul dumneavoastră vă poate sugera modalități,

Medicul dumneavoastră vă poate sugera modalități,Vizitați programul de nutriție CDC, activitate fizică și obezitate pentru a afla mai multe despre alimentația sănătoasă și nutriție. Tine-te la o greutate sanatoasa. Dacă aveți supraponderal sau obezitate, vă crește riscul de tensiune arterială crescută. Pentru a determina dacă greutatea dumneavoastră este într-o gamă sănătoasă, medicii calculează de multe ori indicele de masă corporală (IMC). Dacă vă cunoașteți greutatea și înălțimea, puteți calcula IMC dvs. la evaluarea CDC site-ul dvs. greutate. Medicii folosesc uneori, de asemenea, măsurători talie și sold pentru a evalua grăsime corporală.

Discutați cu echipa de îngrijire a sănătății despre modalități de a ajunge la o greutate sănătoasă, inclusiv alegerea alimentelor sănătoase și obținerea de activitate fizică regulată. Activitatea fizică vă poate ajuta să vă mențineți la o greutate sănătoasă și să vă scădeți tensiunea arterială. Activitatea Fizică linii Directoare pentru Americansexternal pictograma recomandă ca adulții să facă cel puțin 2 ore și 30 de minute de exercițiu de intensitate moderata, cum ar fi mersul pe jos sau cu bicicleta, în fiecare săptămână. Asta înseamnă 30 de minute pe zi, 5 zile pe săptămână. Copiii și adolescenții trebuie să aibă o oră de activitate fizică în fiecare zi.

Vizitați site-ul pentru diviziunea CDC de nutriție, activitate fizică, și obezitate pentru a afla despre moduri puteți fi fizic activ. Fumatul crește tensiunea arterială și vă pune la un risc mai mare de atac de cord și accident vascular cerebral. Dacă nu fumezi, nu începe. Dacă fumați, renunțarea vă va scădea riscul de îmbolnăvire de inimă. Medicul dumneavoastră vă poate sugera modalități de a vă ajuta să renunțați. Pentru mai multe informații despre utilizarea tutunului și renunțarea la fumat, consultați site-ul CDC privind fumatul și utilizarea tutunului.

Nu beți prea mult alcool, ceea ce vă poate crește tensiunea arterială. Bărbații nu trebuie să bea mai mult de 2 băuturi alcoolice pe zi, iar femeile nu trebuie să bea mai mult de 1 băutură alcoolică pe zi. Vizitați site-ul CDC privind alcoolul și sănătatea publică pentru mai multe informații. Somnul suficient este important pentru sănătatea dumneavoastră generală, iar somnul suficient face parte din menținerea sănătății inimii și vaselor de sânge.

Hipertensiune: strategii de Control

Hipertensiune strategii de ControlLipsa unui somn suficient în mod regulat este legată de un risc crescut de boli cardiace, tensiune arterială crescută și accident vascular cerebral.2 Vizitați site-ul CDC privind tulburările de somn și somn pentru resurse privind modul de a obține un somn mai bun. Aproximativ 70 de milioane de americani au hipertensiune arterială. Tensiunea arterială ridicată face ca inima și rinichii să lucreze mai greu decât în mod normal. Aceasta crește riscul de atac de cord, insuficiență cardiacă, accident vascular cerebral și boală de rinichi. Tensiunea arterială ridicată este cel mai mare factor de risc pentru accident vascular cerebral.

Dacă aveți hipertensiune arterială, este de până la tine să preia controlul și să scadă numerele! Aceste informații vă vor ajuta să aflați despre schimbările importante ale stilului de viață care vă vor ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea și să preveniți problemele viitoare. Notă importantă: acestea sunt recomandări generale. Dacă ați fost diagnosticat cu o altă afecțiune cardiacă, cum ar fi insuficiență cardiacă, vă rugăm să discutați cu furnizorul de asistență medicală despre schimbările pe care trebuie să le facă.

Ajunge și să rămână la o greutate sănătoasă. Adresați-vă medicului dumneavoastră ce greutate sănătoasă este pentru dumneavoastră. A fi supraponderal este foarte strâns legat de tensiunea arterială mare. Acest lucru este valabil mai ales în cazul în care indicele de masă corporală (IMC) este de 27 sau mai mare. IMC este greutatea ta (în kilograme) împărțită la înălțimea ta (în metri) la pătrat. Medicul dumneavoastră vă poate ajuta să vă dați seama de IMC. Modul în care purtați în greutate afectează, de asemenea, riscul de hipertensiune arterială.

O măsurătoare a taliei de 35 sau mai mare (pentru femei) sau de 40 sau mai mare (pentru bărbați) este legată de tensiune arterială crescută, diabet zaharat, valori crescute ale lipidelor în sânge și boli coronariene. Urmați planul de alimentare bord. Abordările dietetice pentru a opri hipertensiune arterială (DASH) planul de alimentație este bogat în fructe, legume, produse lactate cu conținut redus de grăsimi, și include alimente cu conținut scăzut de sodiu, grăsimi saturate, grăsimi totale și colesterol. Aceasta include, de asemenea, alimente cu conținut ridicat de calciu și potasiu.

S-ar putea să fie necesar să luați un supliment

S-ar putea să fie necesar să luați un suplimentDacă nivelul potasiului este prea mic, tensiunea arterială poate crește. Consumul de alimente bogate în potasiu vă poate ajuta să vă gestionați tensiunea arterială. Alimentele bogate în potasiu includ spanac, fasole, banane, iaurt, cartofi dulci, sfeclă, portocale și sos de roșii. Dacă utilizați un diuretic (“pilula de apă”) pentru a vă controla tensiunea arterială, este important ca medicul dumneavoastră să vă verifice concentrația de potasiu din sânge în timpul controalelor regulate. S-ar putea să fie necesar să luați un supliment de potasiu pentru a menține potasiul în limite normale.

Limita consumul de alcool. Consumul de alcool etilic poate crește tensiunea arterială și poate afecta tratamentul pentru tensiune arterială crescută. Majoritatea bărbaților n-ar trebui să bea mai mult de două băuturi alcoolice pe zi. Majoritatea femeilor nu ar trebui să bea mai mult de un pahar pe zi. Tensiunea arterială crește când ești stresat sau furios. Stresul necontrolat, în timp, poate duce la hipertensiune arterială și boli de inimă. S-ar putea găsi util să lucreze cu un terapeut pentru a ajuta la gestionarea stres și furie. Luați toate medicamentele prescrise

Medicul dumneavoastră vă poate prescrie medicamente pentru a vă ajuta să atingeți scopul tensiunii arteriale. Există multe tipuri diferite de medicamente ale tensiunii arteriale. Este posibil să aveți nevoie pentru a încerca diferite medicamente pentru a vedea care dintre ele funcționează cel mai bine pentru tine. Sfaturi atunci când luați medicamente pentru tensiune arterială mare. Urmați cu atenție instrucțiunile medicului dumneavoastră despre cum și când să luați medicamentele. Nu încetați să luați nici un medicament fără să discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră.

O parte importantă a planului dumneavoastră de îngrijire este monitorizarea periodică a vizitelor cu echipa de asistență medicală. Această echipă include doctorii, asistentele și alți furnizori. Întrebați medicul cât de des trebuie să fiți văzut. S-ar putea să aveți vizite la fiecare patru săptămâni până când tensiunea arterială este sub control. De asemenea, s-ar putea să fie necesar să țineți evidența tensiunii arteriale acasă, verificându-l de una sau mai multe ori pe zi. Aduceți o listă cu toate medicamentele pe care le luați, istoricul tensiunii arteriale și o listă cu orice întrebări aveți pentru fiecare vizită.