Cum poate crește libidoul tău?

0
892
Cum poate crește libidoul tău

Te găsești prea ocupat, prea obosit, sau prea distras pentru sex? Sau se pare că mașina ta nu mai e acolo ca pe vremuri? Testosteronul nu este responsabil doar pentru libido. În special pentru femei, dorința provine dintr-un set mult mai complicat de interacțiuni hormonale și emoționale. Dar pentru bărbați, în timp ce testosteronul nu este întreaga poveste, ea joacă un rol principal și stilul de viață modern poate fi cel mai mare dușman al tău T.

Există un nou sindrom numit sindromul masculin iritabil, sau IMS, care se datorează deficitului de testosteron. Aceasta merge dincolo de libido scăzut, și include retragerea emoțională, lipsa de motivație, agresiune, schimbări de personalitate, și anxietate. Acesta poate prezenta, de asemenea, ca comportamente auto-distructive cum ar fi jocurile de noroc, alcoolism și workaholism.

Testosteronul scăzut afectează,

Testosteronul scăzut afectează,Dacă acest lucru sună ca tine sau omul tău, nu ești singur. Testosteronul scăzut afectează cel puțin 13,8 milioane de oameni, cu un număr semnificativ dintre cei 30 de ani. Impactul scazut T nu este doar o unitate de sex scazut sau chiar probleme de starea de spirit. Deficitul de testosteron duce la rate mai mari de boli cardiovasculare, diabet de tip 2, și fracturi osoase, proiectate pentru a costa în sus de 500 miliarde dolari în SUA în următorii 20 de ani.

Nivelul scăzut de testosteron crește și șansa unui om de a muri. Un studiu a urmărit 800 de bărbați timp de 50 de ani și a arătat că grupul cu cele mai mici niveluri de testosteron a avut o șansă de deces cu 33% mai mare din toate cauzele decât grupul cu cele mai mari niveluri de testosteron. Și un alt studiu a arătat că bărbații cu deficit de testosteron au un nivel de mortalitate cu 88% mai mare decât bărbații cu testosteron normal.

Deci, cum știi unde stai când vine vorba de T? Dacă sunteți un om care se confruntă cu simptome IMS, sau observă creștere în greutate, oboseală, pierdere musculară, chelie model masculin, sau modificări ale libidoului, se testează de către un medic funcțional, care vă poate ajuta să abordeze cauza principala a problemei. În timp ce înlocuirea hormonilor este o opțiune pentru unii, bărbații care fac următorii șapte pași sunt adesea capabili să-și reabiliteze testosteronul, apetitul sexual, și multe alte simptome ale deficitului de t care merg împreună cu ea.

Grăsimea din burtă și obezitatea sunt ucigași de testosteron. Un studiu a arătat că adolescenții obezi au cu până la 50% mai puțin testosteron decât semenii lor non-obezi. Un motiv pentru aceasta poate fi faptul că celulele adipoase conțin mai multă aromatază, o enzimă care transformă testosteronul în estrogen. Din păcate, obezitatea și testosteronul scăzut se consolidează reciproc, ducând la o spirală de creștere în greutate și dezechilibru hormonal la bărbați. Vestea bună este că inversarea spiralei se consolidează reciproc, de asemenea.

Dacă te relaxezi și să respiri,

Dacă te relaxezi și să respiri,Un studiu a arătat că după doar o săptămână de doar cinci ore de somn nocturn, nivelul testosteronului a scăzut cu 10-15%. În timp ce supraviețuirea doar câteva ore poate suna macho pentru unii, este de fapt erodarea cel mai important hormon de sex masculin. Evită toxinele care afectează testiculele. Ftalații și parabenii în produse de îngrijire personală, cum ar fi loțiuni și creme de ras, și BPA în sticle de plastic și pe chitanțe magazin, sunt anti-androgeni, ceea ce înseamnă că perturbă producția și funcția de hormoni multiple, inclusiv testosteron.

Deci, verde dulapul din baie, utilizați sticle de apă reutilizabile din oțel inoxidabil, și spune nu, datorită încasărilor de la magazine pentru a evita aceste substanțe chimice. Relaxează-te ca un profesionist. Stresul este un șofer major de scăzut T. În cele din urmă hormonii suprarenali, hormoni tiroidieni și hormoni sexuali sunt toate interconectate într-un dans frumos, dar complicat. Un fenomen determinat de stres numit “cortizol fura” poate duce la un dezechilibru hormonal în cazul în care producția de testosteron este scăzută în favoarea cortizol. Stresul crește, de asemenea, producția de aromatază și 5-alfa-reductază, două enzime care descompun testosteronul.

Acest lucru este cel mai probabil, deoarece colesterolul este blocul de construcție a tuturor hormonilor steroizi: colesterolul devine DHEA, care, la rândul său, devine testosteron. Mananca mai mult ulei de pește va reduce inflamatia (inflamatia scade testosteronul) și va sprijini, de asemenea, producția de colesterol sanatos, la final de bloc pentru T. Ca un bonus, ulei de pește, de asemenea, scade sex hormon binding globulin, autobuz școlar-cum ar fi proteine care ferries testosteron în jurul corpului, astfel încât mai mult testosteron este gratuit și disponibil.

Vitaminele A și E și mineralele zincul și seleniul sunt ca îngrășământul pentru producerea androgenilor și funcția testiculară. În timp ce în lumea dezvoltată am putea mânca o mulțime de alimente, cea mai mare parte este scăzut sau total lipsesc aceste micronutrienți importante. Suplimentele sunt o modalitate direcționată de a obține mai mulți dintre acești nutrienți critici, sau, mânca mai multe crustacee pentru zinc și seleniu, morcovi și varza pentru vitamina A, și migdale și semințe de floarea-soarelui pentru vitamina E.

Tractul reproductiv masculin este o țintă pentru,

Tractul reproductiv masculin este o țintă pentru,Tractul reproductiv masculin este o țintă pentru vitamina D, iar suplimentarea de vitamină D crește testosteronul total, testosteronul biodisponibil biologic și testosteronul liber. Avem o epidemie de deficiență de vitamina D în SUA dacă nu sunteți sigur de nivelul dumneavoastră, pentru a obține testate, și în plus față de suplimente, asigurați-vă că pentru a obține 15 minute de soare direct pe zi. Dorința ta sexuală poate rămâne ridicată până târziu în viață, dar de multe ori energia ta pentru sex se poate diminua.

Energia scăzută nu numai că-ți afectează viața sexuală, dar poate duce și în alte părți ale vieții tale. Puteți deveni apatici, nu mai găsi plăcere în activitățile preferate, și să devină mai sedentar. Hormoni mici. Lipsa de energie sexuală se poate datora hipogonadismului masculin, care apare atunci când testiculele nu produc suficient testosteron, hormonul sexual masculin. De fapt, oboseala este unul dintre cele mai frecvente efecte secundare. Nivelul testosteronului scade cu aproximativ 1% în fiecare an începând cu 30 de ani, și ar putea scădea cu până la 50% până la 70 de ani.

Terapia de substituție cu testosteron, care este administrată prin implanturi de pelete absorbabile, geluri topice, plasturi și injecții, poate ajuta adesea la stimularea energiei sexuale la bărbații cu concentrații scăzute. Disfuncție erectilă. Bărbații cu disfuncție erectilă pot experimenta o energie scăzută deoarece condiția poate fi o lovitură la stima de sine. “Bărbații s-ar putea simți jenați sau îngrijorați că vor fi judecați într-un fel dacă nu vor reuși la fel de bine ca altădată, motivația și energia pentru sex se epuizează”, spune dr.Bober.

În acest caz, discutați cu medicul dumneavoastră despre administrarea unui medicament ED sau despre explorarea altor opțiuni pentru obținerea sau menținerea unei erecții, cum ar fi utilizarea unei pompe pentru penis. Chiar dacă vorbesc despre ED poate fi dificil, este important să se deschidă linii de comunicare cu partenerul tau. “Pentru mulți oameni, aceasta poate ajuta la atenuarea stresului de a ști că nu sunt singuri și cineva este acolo pentru sprijin.”

Lipsa de mișcare. Când nu ai energie sexuală, trebuie să te miști. Exercițiul regulat este unul dintre cele mai bune stimulatoare de energie naturală. Numeroase studii au legat exercitarea cu îmbunătățirea oboselii, în special în rândul persoanelor sedentare. Nu ai nevoie de mult pentru a obține un șoc — 2,5 ore pe săptămână de exercițiu de intensitate moderată poate face truc. Concentrează-te pe o combinație de exerciții cardio și de greutate, cum ar fi mersul vioi și antrenamentul de forță.